Светила в ортопедията правят сложна операция на колянна става

Новините

11-07-2013, 10:02

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Пациентът е с износване на колянната става след прекарано тежко заболяване в детска възраст

В ортопедичната клиника към МБАЛ "Св.Анна" във Варна ще се проведе демонстративна операция за поставяне на нов, съвременен модел изкуствена колянна става. Планираната интервенция ще се извърши на пациент, който представлява сложен случай с износване на колянната става след прекарано тежко заболяване на костта в детска възраст. Операцията ще започне на 15 юли в 8:30 ч. и ще се предава в реално време в Хирургическата аудитория на болницата. По-късно ще се проведе workshop за лекари и специализанти – учебна демонстрация на техниката за имплантиране и биомеханичните качества на изкуствената колянна става.

 

Съгласно договор за съвместна научно-практическа дейност между Медицински университет - Варна и университета в Месина – Италия, операцията ще извършат проф. д-р Умберто Корапи и ръководителят на катедра "Ортопедия и травматология" доц. д-р Руслан Попстефанов. Гост-операторът проф. Корапи е международно признат експерт в колянната хирургия и ръководител на катедрата по ортопедия и травматология на италианския университет.
Съвместната дейност на международните лекарски екипи се организира от наскоро учредената българо-италианска фондация за научни и практически медицински изследвания "Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия".