15-годишни варненки правят фурор в плажния волейбол

Спорт

15-07-2013, 11:55

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Деница Петрова и Стефани Кьосева са една от най-перспективните двойки в този спорт

Едва 15-годишни варненките Деница Петрова и Стефани Кьосева вече са смятани за една от най-перспективните двойки в плажния волейбол. Те са състезателки на отбор Перун и учат в Спортно училище “Георги Бенковски” – Варна. С волейбол се занимават от три години, а на плажа са едва от това лято. Тренират по два пъти на ден и само след месец вече постигат първите си успехи на пясъка. Едва 15-годишни младите таланти участваха на няколко турнира по плажен волейбол с по-големи от тях, където оставиха страхотни впечатления с играта си. В дебютния си турнир, който се проведе в началото на лятото в Кърджали, Деница и Стефани спечелиха първо място до 17 години. Последва турнир в Албена, където също мачкат наред, но отстъпват на финала от румънска двойка. На турнир в Божурище където участват състезателки до 18 години, също губят на финала, след доста оспорван мач срещу ВК Марица, които са едни от най-силните в България.

В следващото си участие, варненки се пускат в турнир до 22 години, където стават 5-ти, но също демонстрират класа и оставят добри впечатления.

Веднага след това, младите таланти приемат още едно предизвикателство. Петрова и Кьосева се пуснаха на силния турнир Mtel beаch Masters, който се проведе в София. Там те успяват да постигнат впечатляваща победа срещу силната двойка на Дани Найденова и Диана Николова.

„Двете със Стефани решихме, че ще е по-добре да участване на турнири с по-големи, където да трупаме опит и самочувствие. Нямахме големи успехи, но пък победихме силна женска двойка на Mtel bech Masters, което бе страхотно за нас. След него играхме на турнир до 18 години в Божурище, където с лекота станахме първи. Беше ни много по-лесно да играем с връстниците ни, след мачовете с жените”, каза пред Varnautre.bg Деница Петрова.

Така, само за два месеца, младите таланти имат два златни и два сребърни медала в плажния волейбол, както и едно 5-о и едно 9-о място.

„Ще продължим да се занимаваме с плажнен волейбол, след като и на двете ни харесва. Имаме амбиции да постигнем нещо повече в този спорт, сподели още 15-годишната състезателка.