Татяна Дончева: Протестите – артистични, но неефективни

Новините

16-07-2013, 10:12

Снимка:

© БГНЕС

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Дончва планира да учреди нова лява партия, която трябва да бъде сформира до есента

Това  правителство отбеляза един своеобразен връх в постигане на задкулисни зависимости. Това заяви бившият депутат Татяна Дончева в сутрешния блок на БНТ. По думите й задкулисието се изразява в това да дадеш политическите решения в ръцете на хора, които не са избрани. Това обикновено са хората, които вдигат или свалят правителства, заяви Татяна Дончева.Тя посочи, че политическите партии, които са налични, са много обвързани и ги сравни с  кучета на каишки.

По думите й Европа е показала на управляващите, че е забелязала прекалената олигархична обвързаност и липсата на приличие във взимането на политически решения.

Натискът от чужбина е най-големият страх на политиците, коментира Дончева.Според нея протестът на хората е артистичен,  но няма ефективност защото няма политици,  които да се съобразят с това колко хора ги харесват или не. Те са сложени там, за да вземат определени решения, които касаят определен икономически кръг, каза Дончева.

По думите й, много назначения в тези годни са минали метъра, но днес 2013 година това  не е възможно: „Дойдоха нови генерации, които имат нов поглед към нещата и друга претенция за собственото си място", посочи бившият депутат.Тя отбеляза, че властта се ползва с много малко подкрепа, защото много хора, които не са на улицата не подкрепят правителството.

"Това лято може да мине и така, но есента с идването на студентите в София ... не съм сигурна.", прогнозира Дончева.По думите й по-разумно е сега да се обяви хоризонта, до който ще се управлява, най-малкото за да се намали напрежението.

Коментирайки коя ниша - лявата или дясната ще запълни обществената енергия Дончева заяви; „Има място за ниша в ляво и за ниша в дясно".Нишата  в дясно започна да прави нови организационни упражнения, но не знам дали ще бъдат успешни, посочи тя.

За нишата в ляво Дончева обобщи, че нещата ще се движат както при Костов и заяви, че Сергей Станишев няма да подаде оставка при никакви обстоятелства - дори при никакъв резултат в евроизборите. Според нея спасяването на левицата има две решения - смяна на ръководството на БСП  или създаването на нов субект.

По думите на Дончева обаче, смяна на ръководството на БСП е невъзможно.Тя сподели, че планира да учреди нова лява партия, която трябва да бъде сформира до есента.Дончева не конкретизира кой ще участва в бъдещата формация, нито как ще се нарича тя, но обяви, че партията ще привлича разочароването от сегашното ръководство на БСП./ News.bg