Чужденци побойници се отърваха с условни наказания

Крими

18-07-2013, 12:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Глобиха друг турист със 150 лева

Варненският районен съд наложи условни наказания на двама чуждестранни младежи за  причиняване на средни телесни повреди. Съдът одобри споразумения, с които 21-годишен поляк и 22-годишен датчанин бяха осъдени на по 5 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.               
21-годшният Томас Рихлик призна вината си в това, че при спречкване на 15 юли на дансинга на дискотека в кк "Златни пясъци" нанесъл удар в лицето на друг младеж, с което му избил преден зъб.              
22-годишният Андреас Кнудсен, след употреба на алкохол и отправени обидни реплики, предизвикал конфликт с персонала на ресторант за бързо хранене също в курорта "Зл.пясъци". Инцидентът е станал в ранните часове на 15 юли т.г. Датчанинътпричинил средна телесна повреда на работещ в заведението. Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.     

За проява на дребно хулиганство, ВРС наложи глоба от 150 лева на друг чуждестранен турист, нарушил обществения ред и спокойствие в Слънчев ден. Инцидентът възникнал около 1 часа на 17 юли, край входа на комплекса. 41-годишният Гжегож Фридецки от Полша влязъл през портала и в нетрезво състояния паднал край храстите на близкия хотел. Охранители се опитали да му помогнат да се ориентира и да го вдигнат, но той започнал да се държи агресивно и да отправя към тях обидни изрази. По поставена гривна на ръката му бил установен хотела на настаняване и потърсено съдействието на пиколо, за да се отведе туриста до стаята му. 
Нарушителят продължил да се държи арогантно, да крещи и отправя обиди към охранителите, включително и към пристигналите на място полицейски служители, поради което бил отведен до Районното управление.