Представят тайландски танци и храна на специален фестивал

Фестивалът е част от програмата Варна – европейска столица на културата 2019

Тайландски културен фестивал ще се проведе за първи път във Варна от 29 юли до 3 август. Организаторите акцентират на два основни аспекта - най-добрите образци на тайландските танци и тайландската храна. Всяка вечер от 19:30 професионални танцьорки ще представят пред Фестивалния комплекс грацията, финеса и изискаността на своето изкуство. Те пристигат във Варна с огромно количество костюми, като обещават, че всеки танц ще бъде с различно облекло от различна област. Ще бъдат представени древните традиции на Сиам, Аютая и останалите древни царства от региона.

Тайланд е безспорно най-популярната туристическа дестинация в света. За това допринасят не само красивите танци, белите плажове, но и чудната тайландска храна. Тя ще бъде представена във Варна благодарение на двама от най-добрите майстори готвачи от далечния изток. Те ще демонстрират уменията си всеки ден с уникални обедни менюта в Гранд Хотел Варна, Интер Тай Ресторант и Ресторант Рапонги.

Тайландският културен фестивал- ВАРНА 2013 се провежда под патронажа на община Варна и е част от програмата Варна – европейска столица на културата 2019. на 29 юли 2013 година е предвидена среща на кмета на град Варна Иван Портних с Посланика на Кралство Тайланд в Букурещ Нейно Превъзходителство госпожа Тасанаваде Мианчароен и почетния Консул на Кралство Тайланд в София г-н Виктор Меламед.