Варненки с два медала от плажния волейбол

Спорт

22-07-2013, 08:38

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Младите варненки Деница Петрова и Стефани Кьосева се завърнаха с два медала от Пловдив, където се включиха в два турнира по плажен волейбол. При 18-годишните, смятаната за една от най-перспективните двойки на пясъка в България, завърши на второ място, след като загуби на финала в доста оспорван мач с тайбрек. Любопитното е, че възпитаничките на Спортно училище “Георги Бенковски” – Варна, стигнаха до последния мач от потока на загубилите, след като нелепо паднаха още в първия си мач.

При 22-годишните пък, талантите от клуб Перун, станаха трети, като съвсем малко не им достигна за втора позиция. Варненки останаха с равни победи с друга двойка, като за второто място трябваше да се смятат точки от мачовете до този момент. Така на Деница и Стефани не им достигна само една точка за да се окичат със среброто и при по-големите.

Едва 15-годишни варненките Деница Петрова и Стефани Кьосева, само за два месеца, имат завоювани два златни, три сребърни и един бронзов медал в плажния волейбол, както и едно 5-о и едно 9-о място при жените.