Спасители близнаци събират погледите на плажа в Албена

Туризъм

02-08-2013, 08:37

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Наши спасители, които са били по плажовете в Съединените щати, Гърция и Кипър, избраха да работят в Албена това лято

Две двойки близнаци - плажни спасители са се превърнали в атракция по пясъчните ивици на Албена. И четирите момчета са от Добрич, а дамите не се свенят да плакнат око по тях. 33 са постовете в курорта тази година, обслужвани от 81 спасителите. Най-възрастният сред тях е 65-годишният Курти Куртев, а най-младите му колеги са на по 18 години и идват от София, разказа шефът на Водно-спасителната служба Стоян Вълчев. 

"Наши спасители, които са били по плажовете в Съединените щати, Гърция и Кипър, избраха да работят в Албена това лято", посочи Вълчев. По думите му те са предпочели родния курорт заради добрите условия на труд. "Това лято има спасители и от Самоков, Пловдив, Търговище, Силистра, Свищов, Пазарджик, Добрич, Варна, Тервел, София и други градове. Всички са доволни, защото получават добро парично възнаграждение, настаняване, изхранване и ваучери", допълни шефът на спасителната служба, който има над 30 години стаж като спасител. 

Тази година освен атрактивните близнаци сред спасителите има и семейство. Това са Мая и Румен Стефанови. С най-голям стаж пък са Петър Братанов и Ян Хинков, които от 40 години бдят за безопасността на плажуващите. 

30% от спасителите са за първа година на работа в Албена. 40 на сто пък са висшисти, уточни Вълчев.