Започна почистването на плажовете

Мисия Варна

03-08-2013, 11:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Девет са плажовете на територията на община Варна, които не са отдадени на концесия или под наем

Първата регионална акция за почистване на бреговете на Черно море започва днес. Тя ще продължи до 11 август. Над 20 крайбрежни зони, които не се стопанисват от концесионери или други стопански субекти ще бъдат почистени, с обедините усилия на доброволците, институциите и бизнеса. Осем от петнайсетте крайбрежни общини ще подкрепят ентусиастите, като предоставят чували, ръкавици и транспорт за отпадъците.

Община Варна ще помогне като предостави торби и ръкавици за събиране на отпадъците. За разделното събиране на пластмасови опаковки са предвидени жълти чували.

Местната администрация ще осигури транспортирането на събраните количества до депата за отпадъци. За целта чувалите със събрания боклук трябва задължително да бъдат поставяни на места, които са достъпни за транспортна техника.

Девет са плажовете на територията на община Варна, които не са отдадени на концесия или под наем. Това са Чайка север, Чайка централен, Чайка юг, Минерален басейн юг (в курортния комплекс "Св. св. Константин и Елена"), Черноморец, Фичоза, Паша дере, Галата север и Галата юг.