За всекиго по нещо на Алеята на книгата

Животът

03-08-2013, 18:11

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

36 издателства опъват шатри в Алеята на книгата

Добро начинание за четящите хора

В книжно царство се превърна ларгото между хотел "Черно море" и Фестивалния компекс, с откриването на четвъртото издание на "Алея на книгата". Щандове на 36 издателства предлагат по нещо за всеки вкус и са добро начинание за четящите хора. 

И тази година почитателите на литературата могат да си купят книги на атрактивни цени. До 20 % отстъпка от коричната цена предлагат някои издателства. Други са фиксирали цени от по 5 лв. за бройка. За левче или два може да купите детска книжка, а някои от бестселърите са пуснати на промоция. 

Алеята на книгата продължава до 11 август. В рамките на изложението всеки ден се правят и литературни четения с утвърдени писатели и прохождащи автори. 

Днес в 18 часа е представянето на "Полетът на орела"  от Иво Топалов. Книгата е за момче, търсещо щастието и истината. История, в която няма герои, нито истински злодеи. 

Час по-късно е представянето книгата на Васил Георгиев "Апарат". Това е роман, който едновременно осмисля и обезсмисля консуматорското битие. Това е книга за началото на края на света, който ни очаква, ако продължаваме да живеем по този начин.

В 20:00 часа "Слънчев бряг – код жълто“ от Любомир Николов ще бъде представена на публиката. Книгата е сборник от три неочаквани новели, далеч от ежедневната логика и повторения.