Министрите - длъжници на банки

Новините

07-08-2013, 09:31

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

С най-много участия в ръководства на сдружения и фондации преди да се превърне в министър на образованието е Анелия Клисарова.

Голяма част от министрите в кабинета „Орешарски” дължат пари на банки по различни заеми. Това става ясно от декларациите им по закона за конфликт на интереси, съобщи Нова телевизия. 
И докато някои министри са с по 2 и 3 кредита, финансист номер едно Петър Чобанов не е взел и лев на заем. Премиерът Пламен Орешарски обявява, че няма конфликт на интереси и не е участвал в ръководството на фирми. Задълженията му се изчерпват с месечната вноска за лизингов автомобил на обща стойност 6 500 лева.
С най-много участия в ръководства на сдружения и фондации преди да се превърне в министър на образованието е Анелия Клисарова. Тя е ръководила 6 организации.
При заемането на поста министъра на транспорта и съобщенията Данаил Папазов е имал дялове от „Пристанище-Варна” и фирмата „Ойлтрейдинг”, ръководил е друго еднолично дружество. И той обявява заеми за над 30 000 евро.
Социалният министър Хасан Адемов е участвал в ръководството на 2 организации – едната футболен клуб „Хан Аспарух”.
Министърът, отговарящ за инвестиционното планиране, Иван Данов притежава дялове в три фирми. След заемането на министерския пост освобождава ръководната позиция в „Тера-груп”.
Петър Стоянович е собственик на фирма към назначаването си. Записал е, че би могъл да влезе в конфликт на интереси с дамата, с която живее, както и с брат си и братовчед си.