Виртуозът Хорхе Пардо закрива турнето си във Варна

Варна Лайф

08-08-2013, 14:17

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20 август » Испанският артист ще представи своя проект "След" в компанията на фламенко китариста Хосеми Кармона

Свирил дълги години в групата на Пако де Лусия, работил с имена като Чък Къриа, Камарон де ла Исла и Чано Домингес, Хорхе Пардо днес е не само всепризнат виртуоз на флейтата и саксофона в Испания, но с връчването на наградата "Най-добър джаз музикант на Европа" в Париж в края на миналата година и в цяла Европа.

"Аз се радвам ежедневно, че мога да правя онова, което искам и ме удовлетворява. Но да получиш признанието, което аз получих, е повече от хубаво, пък и хората гледат с различно око на теб...", споделя самият той.

Той ще гостува за втори път в България, но за първи път ще свири във Варна  и то като лидер (при първото си гостуване през 1996 г. той е част от секстета на Пако де Лусия). Испанският артист ще представи своя проект Huellas(Следи) в компанията на невероятния фламенко китарист Хосеми Кармона(Ketama, Barberia del Sur) и талантливия перкусионист Бандолеро. 

През юли  музикантът бе звездата на големите фестивали Етносур в Хаен и Ел Грек в Барселона, където за първи път свири своя нов проект с оркестър от 100 души зад гърба си. Освен това той е гост на почти всички големи музикали форуми в Испания и Европа. Концертът му във Варна на 20 август в Летния театър бележи край на дългото му турне в  Европа - Литва, Норвегия, Словакия, Чехия, Полша.

Концертът на Хорхе Пардо и неговото трио се провежда с подкрепата на Посолство на Испания.