Военноморските сили отбелязват 134 години от създаването си

Мисия Варна

10-08-2013, 08:58

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Утре е кулминацията на тържествените чествания

134 години от своето създаване отбелязват Военноморските сили на РБългария, съобщиха от пресцентъра на ВМС. Тържествено събрание- концерт с участието на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили е предвиден за 18:00 часа тази вечер в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Преди началото на концерта заместник-министърът на отбраната Иван Иванов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще наградят военнослужещи от Военноморските сили.
След края на концерта, от 20.30 ч. до 21.00 ч. на пл. „А. Новак”, пред входа на Морската градина, гражданите и гостите на Варна ще имат възможността да се насладят на изпълнението на спектакъла „Вълни” от Представителния духов оркестър на Военноморските сили.
Кулминацията на тържествените чествания, посветени на 134-ата годишнина от създаването на Военноморските сили е утре. От 08:55 часа на Морска гара Варна ще се проведе ритуал за тържествено вдигане на Военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от ВМС. Веднага след това е военният ритуал за производство в първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”. От 11.15 до 15.00 часа корабите на Морска гара Варна – фрегата „Дръзки” и фрегата „Смели”, ще могат да бъдат посетени и разгледани.