Спартак триумфира на плажа в Аспарухово

Тимът на Симеон Христов спечели четвъртото издание на турнира за Купа ACTIV

Отборът на Спартак спечели четвъртото издание на турнира по плажен футбол - ACTIV BEACH SOCCER CUP 2013, който се проведе за четвърти път на плажната алея в кв. Аспарухово. Спартаклии удариха на финала 2:1 ВАРНА ВНЛ, като преди това победиха трудно Варненските момчета след изпълнения на дузпи със 7:6. В редовното време двубоя завърши 4:4. На трето място се класира отборът на варненските момчета, които победиха служебно Одесос, които не се явиха на двубоя.

Организаторите на турнира дадоха и много индивидуални награди. За най-добър вратар на турнира бе избран Добромир Господинов. Приза за феърплей пък отиде за тима на Устрем (Караманите). За най-атрактивен играч бе избран Живко Георгиев от ВНЛ, а голмайстор на турнира стана Филип Филипов т ВНЛ. Наградата за най-полезен играч (MVP) отиде при при играещия треньор на Спартак Симеон Христов.

Изключително похвална инициатива на организаторите от ACTIV, които за четвърта поредна година провеждат турнир в този атрактивен спорт. Хубаво състезание, което малко или много допринася за развитието на плажния футбол. Хора, достойни за уважение за това, че правят нещо за спорта, каза треньорът на Спартак Симеон Христов.