Черно море може да изхвърли ЦСКА от първата седмица

Форматът на новото първенство няма да повиши качеството на футбола в България

Легендата на Черно море Никола Спасов анализира представянето на Черно море до момента.

Да си призная честно, мачът между Черно море и Локомотив Пловдив не ми хареса. Двубоят на стадион „Тича” беше много бавен, играчите и на двата отбора се мъчеха с топката, което не може да грабне окото на публиката. Локомотив Пловдив бяха далеч от нивото, което показаха в първите срещи. При Черно море определено има натрупано напрежение от поредицата неуспехи. Вижда се, че това влияе на начина им на игра, на вкарването на головете и т.н. Основният проблем в отбора на Георги Иванов обаче идва от контузиите на Георги Илиев и Тодор Паланков. Илиев е най-добрият играч на варненци и на този етап е просто незаменим. Разликата в играта на зелените, когато той е на терена, е очевидна. Не мисля, че треньорите трябва да бъдат определени като главни виновници за положението, в което се намира Черно море. Както казах, при тях се стекоха няколко твърде неблагоприятни обстоятелства като контузии на основни играчи, падане на духа на отбора. Съвсем

естествено е да има катаклизми

Феновете на "Тича" са една от най-претенциозните публики в България и е нормално да искат оставки, когато се натрупат серия от негативни резултати. Тази победа срещу пловдивчани дойде в точния момент. Така футболистите ще могат да си поемат необходимата глътка въздух. Не искам да коментирам дали Георги Иванов-Гонзо трябва да бъде заменен от Илиан Илиев, каквито спекулации се появиха по медиите. Там си има шефове, които вземат най-точните решения. Черно море обаче има потенциал да влезе в първата седмица. За сметка на ЦСКА или някой друг, не знам, но може да е в Топ 7. Не мисля, че във Варна са способни на нещо повече от това, поне на този етап. Няма да е никак лошо, ако Моряците се хвърлят с всички сили в преследването на Купата на България, ако имат такава възможност.
Този формат на първенството обърка сметките на много отбори. Не съм изненадан, че софийските тимове са извън първата седмица.

Провинциалният футбол отдавна е надминал

този в столицата и лично аз не виждам нищо чудно в такова развитие на нещата. Просто Литекс, Лудогорец и Ботев Пд много напреднаха в последната година-две. Сами виждате, че например ЦСКА не е много далеч от това да не се класира дори в първата седмица. А и новаците в групата по никакъв начин не отстъпват на лидерите в класирането. Любимец е приятната изненада до момента, такива отбори заслужават адмирации за представянето си. Аз лично не одобрявам този формат на първенството и по-специално разделянето на отборите на две седмици. Защото тези тимове, които не са в първата седмица ще загубят всякаква мотивация да играят. От многото разочаровани ще спадне и нивото на футбола ни.

Шампион ще стане този, който е най-издръжлив физически. Треньорите трябва да наблегнат именно върху кондиционното състояние на играчите си. Не мисля, че българските футболисти са готови да играят по 47 мача на година все още. Замисълът е хубав, но както казах, мачовете между втората седмица ще бъдат безсмислени.