Районен кмет кипна, разгонва цигански мероприятия с жандармерия

Мисия Варна

12-08-2013, 16:30

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разтуриха циганска сватба във "Владиславово" заради шума

"От днес нататък толерантността към подобни прояви от моя страна ще бъде нулева", написа Неделчо Михайлов на стената си във Фейсбук

Районният кмет на "Владиславово" Неделчо Михайлов се закани обществените мероприятия, които се правят в квартала без разрешение, да бъдат разтуряни с жандармерия, ако се наложи. 

"С оглед на наглото и безцеремонното отношение към съгражданите ни от страна на ромското население в района – изявяващо се в грубо нарушение на обществения ред, нерегламентирани и неразрешени събития, шум с високи децибели, позоваването на несъществуващи разрешения, както от мен, така и от голяма община, заявявам, че от днес нататък толерантността към подобни прояви от моя страна ще бъде нулева", написа Михайлов на стената си във Фейсбук.

Той е категоричен, че събития без разрешения от него, в качеството му на районен кмет или от голяма община, ще бъдат разтурвани, независимо от обществения отзвук, електорални или други реакция и нагласи.

"Ще бъдат викани органите на реда, новосъздадената общинска полиция, ако потрябва и жандармерия", предупреди Михайлов. Той уточни, че реакцията му към мероприятията без разрешение ще бъде една и съща, независимо дали става дума за организирани от роми или други групи хора.