15 тима вече заявиха участие в АМФЛ-Варна

Продължават записванията за сезон 2013/14 г.

През миналия сезон на Аматьорската мини футболна лига (АМФЛ) в София 90 от 98-те отбора участника се регистрираха в последните два дни. Това разбира се не е причина да чакате последния момент, за да го направите в тазгодишното издание на шампионата във Варна. До момента има 15 записани тима, като сред тях са най-силните претенденти от миналия сезон и няколко напълно непознати отбора, които тепърва ще имат възможност да се доказват.
Срокът за записвания е 25 август, а надпреварата започва на 12-ти септември. Участие потвърдиха корпоративни, квартални и приятелски тимове. Сред новите участници е FC Rinex, в редиците на който изпъкват няколко футболисти обличали екипите на отбори от Б и В група. Отборите, които не бяха доволни от представянето си в предното първенство са подсилили съставите си и твърдят, че тренират здраво за новия сезон.

Желаещите да участват трябва да направят своята заявка в сайта на надпреварата - ТУК!. Информация може да бъде получена освен на сайта, и на телефон 0886 74 77 77. Таксите трябва да бъдат заплатени между 26 и 28 август.

Отборите през новия сезон ще бъдат разделени на две или три групи, в зависимост от бройката на записалите се, като всеки поток ще е като отделно първенство. Първите 16 тима от двете или трите групи ще сформират “А” група за следващия сезон, а останалите – една или две “Б” групи. За първи път може да бъде сформирана и юношеска група до 18 години. Това ще стане ако се запишат минимум 8 отбора на възраст 16-18 години.

Мачовете ще са от две полувремена от по 25 минути и ще се играят на терените на спортен комплекс “Спартак”, като всеки тим ще бъде с 5 плюс 1 състезатели на терена. Жребият ще се тегли на 28 август. Първите мачове от новия сезон ще се играят на 5 и 6 септември.