10 000 лв. трябват на Златин да проходи отново, събират ги с концерт

Животът

22-08-2013, 10:52

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концерт “Музикални сърца за Златин“, да му помогнем да проходи

Билетите са с цена 4 лева, продават се днес и утре на "Севастопол" от от 17:00 до 22:00 часа

Благотворителен концерт под надслов "Музикални сърца за Златин" организират във Варна на 24 август от 19 часа в Летен театър. Целта му е  да събере 10 000 лв. за да може младият варненец Златин Михайлов да проходи отново. 

Много популярни изпълнители се включват в концерта. Сред тях са "Фанданго", Валди Тотев, Нелко Коларов и Михаела Евтимова, Шанел, Божидар Шалдъров, Даниел Русев и Тени Омеде. Цената на билетите е 4 лева, но всеки може да даде сума според възможностите си. Дори и по-малка. Днес и утре билетите се продават на "Севастопол" от 17:00 до 22:00 часа.

Трагедията на Златин започва през лятото на 2005 година. По време на лятната ваканция, той започва работа като сервитьор на Златни пясъци, за да покрие разходите по абитуриентския си бал. Момчето на живее само с майка си, защото баща му е починал няколко години по-рано.

През една обедна почивка се случва нелеп инцидент - Златин пада на гърба си и оттогава започва всичко. Няколко неуспешни диагнози, няколко престоя в болници, грешно лечение и рецидиви. 

В началотона 2009 г. му правят операция за премахване на образувание, получило се при падането. Вместо да е успешна обаче, 9-часовата интервенция оставя Златин напълно обездвижен. С много рехабилитация след четири месеца успява да проходи, но през 2010 г. образуванието на гръбнака му рецидивира и младият варненец отново се обездвижва напълно.  Няколко месеца по-късно отново го оперират - този път в Брюксел. 

"За щастие се оказа, че гръбначният ми мозък не е бил прекъснат и шансовете да проходя са над 50%. В България обаче няма ефективно следоперативно лечение подходящо за случаи като моя. Въпреки постоянните рехабилитации, три години след операцията, имам само малък напредък. Мога да си мърдам пръстите на краката, както и започнах да съкращавам част от мускулите на корема и краката волево", разказва Златин. Преди половин година той се свързва с университетската болница на Цюрих, където от ноември започва нова програма, подходяща за случаи като неговия. За да бъде включен в нея са нужни 15 000 франка, които Златин преди няколко дни с помощта на много хора успя да събере.

Сега само 10 000 лева делят момчето от прохождане. Парите трябват за самолетни билети за него и майка му и за 8-седмичния престой в болницата в Цюрих. Пътуването е предвидено за края на 2013 година - ноември или декември.

Дарителска сметка:

Банка ОББ: BG87UBBS80021013867330. 
Може да се помогне и с SMS с текст: DMS ZLATIN на номер 17777 (1.20 лв. с ДДС за всички оператори)