Над 200 висшисти желаят да стартират кариерата си в МВнР

Животът

22-08-2013, 13:33

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-добрите от тях ще получат шанса да работят 9 месеца в дипломатическото ведомство

Над 200 млади специалисти се явиха днес на интервю в МВнР по програма "Старт на кариерата". Те са с висше образование и без трудов стаж по специалността. Най-добрите от тях ще получат шанса да работят 9 месеца в дипломатическото ведомство. До 3 октомври окончателният списък на одобрените младежи ще бъде публикуван на сайта на Агенцията по заетостта и на информационните табла в бюрата по труда.
"За мен е радостен фактът, че много млади хора, които влизат за първи път в министерството по програмата, решават след това да останат – те са бъдещето на това министерство, със своите знания, ентусиазъм и отдаденост на работата”, заяви министър Кристиан Вигенин. Той подчерта, че МВнР се стреми да прилага в по-голяма степен европейския подход в управлението на човешките ресурси, който залага на балансираност, безпристрасност, компетентност и възможност за кариерно израстване.
От октомври 2012 г. до юли 2013 г. министерството даде старт на кариерата на 35 млади и компетентни специалисти, в сравнение с едва 4 през 2005. 
Резервна дата за провеждане на интервюта с кандидати по програмата е 26 август 2013 г. На класираните, неодобрените и неявилите се младежи, министерството ще изготви обобщен протокол и изпрати в Агенцията по заетостта за окончателно класиране, след уточняване от кандидатите на желаното от тях работно ведомство, окончателния списък ще бъде публикуван на сайта на Агенцията по заетостта.