Черно море срещу Арсенал за купа Алиот

Младите "моряци" с впечатляваща голова разлика за три мача 23:0, Мартин Янков с 10 попадения

Отборът на Черно море, родени 2001 г. с треньорски тандем Страхил Байчев и Мартин Христов, се класира на финал в турнира Алиот къп, който се провежда на Албена. В неделя младите "моряци" ще срещнат тима на Арсенал (Киев), в спора за златните медали. По пътя към финала футболистите на Байчев спечелиха с разгромни победи срещу тимовете на Родопея, Нежин и Диназ, съответно с 10:0, 8:0 и 5:0.

Любопитното е, че варненци нямат допуснат гол, а головата им разлика за три мача е 23:0. Мартин Янков реализира 4 гола за успеха в първата среща, Никола Караиванов вкара два, а Ивелин Кузманов, Христиан Фоти, Даниел Стоянов и Алекандър Димитров се отчетоха с по едно попадение. Мартин Янков реализира 6 гола срещу Нежин, а Никола Тончев и Велеслав Василев добавиха по един. В последната среща, която е игра днес, головете за моряците реализираха Мартин Янков - 3, Велеслав Василив и Никола Караиванов.

Родените през 2003 г. с треньор Венци Маринов пък постигнаха две победи срещу тимовете на Диназ с 3:1 и Барса 2 с 5:0. Утре младите моряци играят срещу тима на Изида от 16,30 ч. в спор за място на финала.