"Влюбените" открива кино фестивала "Любовта е лудост" тази вечер

Паралелни панорами с вход свободен вървят в зала "Пленарна" на общината

Копродукцията на Великобритания и Франция "Влюбените" ще открие официално 21-то издание на "любовния" фестивал тази вечер, в 19:00 ч, в зала 1 на Фестивалния.  Историята на филма, създаден през 2011-а, се развива в Лондон. Там режисьорът Кристоф Оноре среща майката и дъщерята Катрин Деньов и Киара Мастрояни и режисьора Милош Форман, които преживяват сложни романтични приключения и дилеми.

Церемонията по откриването на фестивала ще започне още в 18 ч, когато по червения килим на входа на Фестивалния комплекс по традиция под звуците на популярна филмова музика ще преминат известни български филмови дейци, сред които Джоко Росич, Никола Анастасов, Искра Радева, Георги Стоянов, Добринка Станкова, Владимир Пенев, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Мартина Вачкова, Яна Маринова, Никола Корабов, Иван Павлов, Антон Радичев, Биляна Петринска, Аня Пенчева, Стефан Вълдобрев, Гинка Станчева, Ивайло Захариев, Грациела Бъчварова, Симеон Лютаков,  чуждестранни гости, ВИП личности.

Самата състезателна програма, в която са включени 12 филма, ще започне утре в 15:30 ч с китайския "Пиано във фабриката". Вижте тук цялата програма »

Фестивалът започва днес още в 14 ч в зала "Европа" с филмите "Самогонщики" и "Кучето Барбос и необикновения крос" на режисьора Леонид Гайдай от панорамата "Големите имена на световното кино". В 16:00 ч следва филмът "Нека куршумите свистят" от панорамата "Фокус: Китай". В панорамата "Фестивали и награди" в зала "Европа" ще има прожекции в 18:30 и 20:00. В 22:00 ч в зала 1 и в зала "Европа" ще вървят филмите "Последна рапсодия" (Франция, Унгария) и "Бунтовничка" (Канада). 

В зала "Пленарна" в сградата на община Варна, с вход свободен, от 14:00 и 16:00 ч всеки ден ще вървят избрани филм в памет на Тодор Колев и Георги Калоянчев, а в 18:00 ч ще можете да си припомняте творчеството на режисьора Никола Корабов по случай 85-годишнината му.

В 17:00 ч във фоайето на ФК Негово Превъзходителство д-р Ахмед Ал Мадбух – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в България ще открие фотоизложбата "Палестина – светата земя”.