Черно море стартира с победи участието си в турнира "Петър Боянов"

Легендите на българския футбол - Христо Стоичков и Божидар Искренов се ръкуваха с всички малчугани на откриването на надпреварата в Албена

Двете формации от школата на Черно море започнаха с победи своето участие в 8-ото издание на детския футболен турнир в памет на Петър Боянов, който се провежда в Албена . Родените през 1999 г. моряци, с треньор Георги Попов, разгромиха своите връстниците от Изида (Добрич), с категоричното 8:1 и дадоха сериозна заявка за 1-ото място в тази възрастова група. В другата среща днес Берое победи Добруджа с 2:0.

При родените през 2000 г. младите таланти на "моряците", водени от клубната легенда Тодор Марев, също стартира с успех. Варненци надиграха коравия тим на Берое с 2:0, след попадения на Лъчезар Йорданов. В останалите 2 мача Ботев (Пд) удари Спартак (Вн) 5:0, а Славия загуби от Левски с 2:4.
Турнирът бе открит официално от две легенди на българския футбол - Христо Стоичков и Божидар Искренов, които се ръкуваха с всички малчугани. Играе се по системата всеки срещу всеки, като последните срещи са в петък.