Организират протест "Българският народ е против агресията и терора срещу Сирия"

Мисия Варна

03-09-2013, 14:38

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Утре от 18 часа пред община Варна

Национален граждански протест "Българският народ е против агресията и терора срещу Сирия" ще има утре. Той ще започне от 18 часа пред американското посолство в София и на централните площади в още 11 града в страната. За Варна протестът ще е пред сградата на общината.
Инициативата е част от международна кампания в подкрепа на мира и недопускане на военно нападение на САЩ срещу Сирия. Градовете, които участват в Националния протест са София, Варна, Бургас, Русе, Сливен, Габрово, Плевен, Благоевград, Враца, Севлиево, Кюстендил и Добрич. Организатори са Гражданска инициатива "България против война срещу Сирия и Иран" в сътрудничество с местни граждански групи и активисти.


Подготвена е и декларация до институции и медии. Ето и пълния й текст.
До Президента на Република България
До Председателя на Народното събрание на Република България
До Министър-председателя на Република България
До всички медии в България
Копие до посолството на Сирийска арабска република в България
Копие до посолството на сащ в България
ДЕКЛАРАЦИЯ
Българският народ се обявява категорично:
1. Против всякакви военни действия и агресивна намеса във вътрешните работи на Сирия, включително ембарго и други икономически санкции.
2. Против изпращане на български войски срещу Сирия.
3. Против използването на българска територия (военни бази, летища и др.), въздушно пространство и акватория за водене на военни действия от трети страни или за логистична подкрепа на такива.
Настояваме Народното събрание, Президента и Министерски съвет на Република България да излязат с изрично изявление, че България няма да участва в НИКАКВИ военни действия, пряко или косвено, срещу Сирия. Също така изискваме да изразят ясна позиция с призив за възпиране на международните агресори сащ, израел, англия и техните марионетки, с цел запазване суверенитета на Сирия, и равновесието и мира на цялата планета.

ГИ "България против война срещу Сирия и Иран"