Млади гербери нарисуваха България с телата си (видео)

С флашмоб на входа на Морската градина младежи от цялата страна отбелязаха Съединението

Малко след 16 часа днес разхождащи се по алеята пред Фестивалния комплекс хора с балони в ръце изведнъж се събраха вкупом точно на входа на Морската. Започнаха да се подреждат един до друг, спазвайки явно предварително нарисувани очертания по земята и, също така неочаквано, пуснаха балоните си - в бяло, зелено и червено - към небето. 

Флашмобът е по идея на активистите от младежкия ГЕРБ, в чест на Съединението, а крайната цел - да пресъздадат с телата си картата на България. За това са били необходими 110 души.  

Вижте какво се случи пред ФК 

Младежите от ГЕРБ днес се събраха в "Гранд хотел Варна" за шестия си редовен летен университет. Участници в събитието, което ще продължи до 8 септември, са над 150 младежи от партията от цялата страна. Основна тема на летния университет ще бъде „Гражданското участие в политическия процес. Погледът на младите”.

В семинара ще вземат участие също заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ – Варна Иван Портних, евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП и председател на МГЕРБ Моника Панайотова.

В курорта „Св. Св. Константин и Елена” ще дойдат още народните представители Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Милена Дамянова, Доброслав Димиров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов и Ирена Соколова.