Нервак заплашва с пистолет бедни хора на входа на храм

Крими

10-09-2013, 16:19

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

57-годишният мъж е осъждан преди 10 години за хулиганство

Пред стълбите на храм “Майка Тереза“ социално слаба жена, която заедно със сина и внука си чакали да получат месечни помощи под формата на хранителни продукти, са били заплашени с пистолет. Подразнил се от струпването на хора в неравностойно социално положение пред църквата, мъж на средна възраст започнал да ги нарича „боклуци” и заплашвал със саморазправа. Извършителят – 57-годишният И.Гецов, днес получи от съда наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки – срещи с пробационни служители и задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяването 2 пъти седмично. 

Хулигански действия са извършени на 23 април. За да прогони хората нервакът демонстративно отметнал якето си показвайки, че на кръста си носи кобур с пистолет. След подаден сигнал на 112, пристигналите на място полицаи успели да задържат мъжа, като открили у него газов пистолет с 2 бр. халосни патрони.
Гецов е осъждан преди 10 години отново за случай на хулиганство, като тогава е бил освободен от наказателна отговорност с налагане на глоба.