Георги Илиев: Не сме гранд, за да подценим Нефтохимик

Нивото на футбола тук е такова, че когато един отбор подходи концентрирано и мобилизирано, а другият подцени съперника, обикновено първият печели, сподели капитанът на Черно море

Капитанът на Черно море Георги Илиев притесни феновете на отбора с контузията си на тренировката преди мача на националния отбор с Малта. Varnautre.bg потърси дефанзивния халф, за да разбере какво е състоянието му и какви са очакванията му преди мача от 8-ия кръг срещу Нефтохимик.

Г-н Илиев, каква бе контузията, заради която пропуснахте тренировката преди мача с Малта? Феновете се притесниха дали не се е обадила старата травма, заради която пропуснахте два мача в първенството?

- Това бе един проблем с мускула, някакво разтежение на бедрен мускул. Няма нищо общо с травмата на коляното, която ме извади от игра за няколко мача неотдавна. За щастие, контузията бе лека.

Готов ли сте за мача с Нефтохимик?
- Да, на линия съм, няма проблем да играя в този мач.

Това е добра новина за тези, които обичат Черно море, тъй като се видя, че вашето влизане покачи качеството на играта срещу Лудогорец.

- Радвам се, че съм помогнал на отбора. Тази победа бе много важна за нас и се надявам Черно море да продължи с добрите си игри и резултати.

Как ще коментирате това, че мачът с Нефтохимик ще се играе на стадион "Димитър Бурков" в Търговище, където започна кариерата ви на футболист преди години?

- Определено има емоция у мен преди тази среща, при положение че там съм направил първите си стъпки във футбола преди 13 години. Оттогава мина доста време. Дано стадионът донесе късмет на мен и на моя отбор.

Спомняте ли си тогава с победа ли дебютирахте?

- Спомените ми са поизбледнели, но мисля, че започнах със загуба. Съперникът бе Хебър (Пазарджик). Надявам се сега да е различно.

Какви са очакванията ви от мача? Ще успее ли да ви затрудни Нефтохимик?

- Не мисля, че Нефтохимик са лош отбор. Нивото на футбола тук е такова, че когато един отбор подходи концентрирано и мобилизирано, а другият подцени съперника, обикновено първият печели. Дано ние да сме този отбор, който подходи мобилизирано в предстоящата среща и да продължим добрата си серия.

Възможно ли е да подцените бургазлии след еуфорията от успеха над Лудогорец?

- Подценяване едва ли може да има, ние не сме някакъв гранд, който може да си позволи този лукс. От успеха над Лудогорец минаха 2 седмици и еуфорията е забравена. Гледаме да оставим този мач като един добър спомен и да продължим напред.