Спартак падна в Търговище с гол в 95-ата минута

Румен Димов доволен от старанието на "соколите"

Отборът на Спартак 1918 загуби гостуването си на Светкавица с 0:1, в среща от 5-ия кръг на Елитната група до 19 г. Соколите, водени от Румен Димов, допуснаха гол в 95-ата минута на двубоя. Домакините от Търговище играха доста грубо, в следствие на което футболисти на Спартак са с болежки след мача. Младият талант от школата на варненци Тодор Маринчев пък напусна игра заради контузия в 65-ата минута, след като играч на "мълниите" влезе доста опасно в краката му при едно единоборство. Неговото място зае Тони Атанасов. В последните минути спартаклии се хвърлиха в предни позиции, за да търсят гол. Това отвори пространства за домакините, които в 95-ата минута направиха бърза контраатака по левия фланг, последва центриране, а футболист на Светкавица донесе успеха за своите.

"Загубихме по един доста нелеп начин. Съдията даде шест минутно продължение, при положение, че нямаше спирания на играта. В последните минути тръгнахме да търсим победата доста безразсъдно и в крайна сметка допуснахме да ни вкарат гол в самия край. Предвид факта, че имаме играчи от няколко възрасти и не сме достатъчно обиграни, мисля че този път стояхме добре. Този мач издържахме физически за разлика от предишните, когато имахме сили само за едно полувреме. Момчетата се стараха, това няма как да не ме радва. С времето очаквам да играем все по-добре", каза за Varnautre.bg наставникът на Спартак 1918 Румен Димов.

Съставът на Спартак 1918: Злати Златев, Живко Тодоров, Славин Славов, Даниел Атанасов, Десо Николов, Генади Атанасов, Иван Маринов, Ивайло Русев (87 - Кирил Янев), Георги Сопов, Ерхан Хюсеин (85 - Милен Бабаджан), Тодор Маринчев (65 - Тони Атанасов)