Строят рибен завод в Западна промишлена зона

Мисия Варна

16-09-2013, 16:08

Снимка:

Google Street View

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Дали скицата на уличната регулация е проектирана, така че да пасне само за конкретния завод, попита съветник от "Атака"

Завод за производство на риба ще изникне в южната част Западна промишлена зона. Ивеститор по проекта е фирма "Стоянстрой", която често печели обществени поръчки от община Варна. Тя ще вдигне съоръжението на частен терен. Общината освен да издаде ПУП, пък трябва да разреши и отчуждаване на имоти в района, върху които да се изгради прилежащата пътна инфраструктура на завода и връзката му с ул. "Девня". Това стана ясно на днешното заседание на комисията по архитектура към местния парламент. 

Дали скицата на уличната регулация е проектирана, така че да пасне само за конкретния завод, попита съветникът Миглен Тодоров от "Атака". По думите му планът трябва да е направен, така че когато се стигне до отчуждаване на имоти с пари от общинския бюджет за да се правят улици, те да могат да се ползват и от останалите собственици на района, а не само от завода на "Стоянстрой".

Според арх. Лиляна Куцарова от общинската администрация планът е прецизиран и улиците са замислени да осигуряват връзка с ул. "Девня" на целия район.