Brain Games: Никой не може да ви заблуди? Дали?

Варна Лайф

17-09-2013, 12:19

Снимка:

National Geographic Channels

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Документалната поредица Brain Games, чиято премиера в България е на 18 септември в 20:55 ч, ще използва илюзии, игри за ума и интерактивни експерименти

Предаването, което постигна най-висок рейтинг в историята на National Geographic Channels в САЩ стартира и у нас. Документалната поредица Brain Games, чиято премиера в България е на 18 септември в 20:55 ч, ще използва илюзии, игри за ума и интерактивни експерименти, за да разкрие възможностите на човешкия мозък.

Изумителните илюзии, игри и предизвикателства карат зрителя да се пита дали да вярва на очите си. Всеки епизод на Brain Games ще изследва различна темa като внимание, страх, усещане, чувство за време и памет.

Дни преди премиерата на ТВ формата в България, в столицата се проведе най-голямата групова тренировка на мозъка. През уикенда посетителите на един от софийските молове станаха свидетели на смайващи експерименти и тренираха ума с логически задачи и оптични илюзии. Присъстващите имаха възможност да участват в игри, интерактивни загадки и илюзии и по този начин да тренират най-могъщата гейминг машина – човешкия мозък.

Сред гостите на събитието беше известният психотерапевт Мадлен Алгафари, която представи научното обяснение за феномените и реакциите на различните мозъчни центрове, а представителят на гейминг общността в България – Мартин Кадинов, даде съвети как да не се поддаваме на предизвикателствата, пред които ни изправя собственият мозък.

Отговор на въпроса защо именно нашият мозък прави възможни фокусите и магията разкри маг Андрей, който направи няколко демонстрации с публиката и обясни защо сме склонни лесно да вярваме на оптическите измами.