Хип-хоп спектакъл гони сивотата и пошлостта

Варна Лайф

18-09-2013, 17:07

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тази вечер от 20:00 ч в зала 1 на Фестивалния

След пожанътия огромен успех на спектаклите "Машината на времето" и "Вдъхновение от ноти", хореографът Силвия Якорудска, заедно с Валентина Якорудска, представя на варненци нов хип-хоп спектакъл.

С премиерата на "Черно-бяло" тази вечер от 20:00 ч, в зала 1 на ФК, тя предлага на младите хора във Варна не само вдъхновяващо изкуство, но и нов мироглед, различен от пошлостта.

Ето какво казва хореографката за спектакъла: "Животът е обагрен в много цветове… Взираме се замислени в безкрайната синева, обичаме, когато усещаме зеленината под босите си крака. Понякога се усещаме вглъбени в сивотата на ежедневието и само огнено червена и пареща, любовта има способност да ни извади от там. А понякога се налага и да избираме. Да избираме между черно и бяло. ЧЕРНО-БЯЛО. Това е и името на новия ни хип-хоп танцов спектакъл, подготвен с много любов и отдаденост специално за Вас.

Ако и вие искате да избягате от сивото ежедневие - започваме точно в 20:00. Очакваме ви!"

Билетите са 5 лева и можете да си ги купите от бар CUBO, танцова зала IMPULSE (бул. Сливница 100, зад Евангелистка църква) или от танцьорите.

ВИДЕО: Една от хореографиите на Силвия по "I gotta feeling" на Black Eyed Peas

Силвия Якорудска „CC“ е родена на 30.03.87 г. в град Варна. Макар и млада тя има невероятно голям опит зад гърба си като танцьор и хореограф. Доказателство за това са многото и награди от национални и световни състезания, като първото място на Национален Турнир по Хип-хоп в категория Соло-жени (2006 и 2007) и трето място на International hip hop open d'italia (Торино, 2006). Стартирайки като една от първите танцьорки на хип-хоп танци в страната, тя не спира да се развива и винаги е “в час” с новостите в стила. Едно от признанията за добрата и работа са редицата покани за участия в клипове на популярни български изпълнители. През 2007 г. СС решава, да даде на хората нещо повече от добро танцово шоу. Тя слага началото на клуб Bubble Gums и започва не само да танцува, но и да учи другите да го правят. Благодарение на нея танцьорите в клуба научават не само “правилните движения”, но също така изграждат навици на самодисциплина и работа в екип. И най-важното – срещат много нови приятели, със сходно мислене и интереси. Организатор и участник е в танцово-театрални спектакли изцяло на тема хип-хоп през 2011 г. ("Машината на времето" и "Вдъхновение от ноти") във Фестивален и конгресен център Варна.