Граждански организации недоволни от работата на губeрнаторството

Мисия Варна

19-09-2013, 10:02

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Те недоволстват срещу проведената среща за спиране на автомобили в Морската градина

Граждански сдружения излязоха с открито писмо срещу дейността на Областната администрация във Варна. Недоволството е срещу проведеното вчера обществено обсъждане за спиране на автомобилите в Морската градина. Според организациите не е имало истинско публично оповестяване ,а неколцината поканени от гражданските сдружения са били уверени, че тя ще е в експертен формат. Освен това срещата е била нарочена за 14 часа, когато повечето хора са на работа.
"Залата е била пълна със собственици на заведения в Морската градина. Ние като обществени организации, одобряваме всяка стъпка за публично излагане на проблемите на Варна и тяхното обсъждане. Но заедно с това смятаме за напълно изкривен и недемократичен, дори манипулативен подхода, който прилага Областна управа- Варна”, пише в писмото до ВарнаУтре. Под него са се подписали 7 организации и сдружения - "Варна диша", "Зелена Варна", " Обединени варненци за Варна", "Зелена точка", "Право на живот по закон", Фондация "Европа Арт" и "Ветрило".
В откритото писмо е отбелязано, че на срещата са присъствали около 30 души. 18 от тях представители на бизнеса, искащи автомобилите да останат в парка, и само двама от обществени организации, защитаващи Морската градина. "Категорично настояваме Областна управа Варна да преразгледа политиката си за разрешаване проблемите на града ни. Настояваме за истинска прозрачност, публичност и ясни правила за водене на диалог с всички ангажирани страни. Единствено тогава предприетите мерки ще получат нашето доверие", пише още в писмото.