Кърпят дупки за милиони

Мисия Варна

03-10-2013, 12:50

Снимка:

Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ремонтират отсечките Девня – Варна и Белослав – Варна

3,5 млн. лв. са заделени за кърпежи на българските пътища. С тези пари ще се прави и маркировка, където е необходимо. Ще бъде съставен и план за спешна рехабилитация на отсечките, който ще се пише по райони. Това съобщи във Варна регионалният министър Десислава Терзиева.
Парите за зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа през тази година пък се равняват на 60 млн. лв. За да не  се стигне до грешки ще се извършени проверка на всички Областни пътни управления в страната. По време на инпекциите ще се наблегне на техниката и материалите, които трябва да бъдат осигурени. Очаква се обиколките да стартират в последните дни на октомври. По-късно ще се организира и среща между всички институции, отговорни за зимното поддържане. Министър Терзиева заяви още, че до края на месеца ще се ремонтират отсечките Девня – Варна и Белослав – Варна. Те са с дължина 22 км, като вече са заделени 5 млн. лв.
Десислава Терзиева се включи днес в Шестата национална конференция за пътищата с акцент върху кръговите кръстовища. Участие взе и инж. Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Той заяви, че най-важната цел е да се предоставят на хората сигурни и удобни пътища. Инж. Чайков допълни още, че Агенцията ще направи всичко възможно зимата да не ни изненада.