Какви са тайните на "Веселото гробище"?

Варна Лайф

11-10-2013, 16:19

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дълбочината на образите в книгата утвърждава Лора Лазар като един от най-добрите криминални автори у нас

Зловеща тайна излиза от отдавна утъпкания си гроб и тръгва да търси отмъщение, сеейки смърт от къща на къща в китното село Кралево. Това, съчетано с мистериозни инциденти, докарва до ръба на лудостта неговите жители, главни персонажи в новия роман "Веселото гробище" на нашумялата напоследък българска авторка Лора Лазар.

Транспортно произшествие с един от селяните повлича крак, отключвайки поредица мистериозни събития, които разбунват духовете в селцето. Напрежението се покачва още повече, след като смъртта оставя своя отпечатък от къща в къща. Не след дълго се оказва, че преди време Кралево се е опитало да заличи зловеща тайна. . Тя се е спотайвала години наред и сега е излязла от отдавна утъпкания си гроб, за да търси сладко отмъщение. На фона на тази мрачна картина допълнителен колорит на романа придава местният пръч с гръмкото име Краля – обикновен брадат козел или пък нещо друго. 

Дълбочината на образите в книгата утвърждава Лора Лазар като един от най-добрите криминални автори у нас. Подобно на предишните й два романа, "Веселото гробище" също е част от поредицата "Magica" на ИК "Изток-Запад".