Спортни звезди в кампания срещу затлъстяването

Спорт

11-10-2013, 16:38

Снимка:

© Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Известният варненски волейболист Юли Василев проведе демонстрация по волейбол, раздаде автографи и подаръци Първа езикова гимназия

Известният варненски волейболист Юли Василев се срещна с ученици от Първа езикова гимназия в морската столица. За половин час той проведе демонстрация по волейбол, раздаде автографи и подаръци за училището домакин.

Голяма част от младежите, които присъстваха на срещата, са състезатели от волейболния отбор на гимназията, представящ училището в общинските ученически игри. Спортната звезда подари на младежите волейболни топки за тренировки в часовете по физическо възпитание.

Проявата е част от Национална кампания за срещи на ученици със спортни звезди, организирана в десет училища в страната от застрахователна компания и "Реал спорт". В нея се включи и община Варна. Основна цел на кампанията е борбата със затлъстяването, която се осъществява чрез популяризирането на спорта като активен начин на живот. Идеята е родните знаменитости да предизвикат интерес у децата за системни спортни занимания. Срещите утвърждават здравословния начин на живот имат и превантивна цел - срещу употребата на цигари, алкохол и наркотици.