Областният пита министър: Затваря ли полицейската школа?

Мисия Варна

17-10-2013, 09:48

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Такова решение ще предизвика напрежение сред хората от региона и града, главно заради риска от повишаване на престъпността

В реакция на отправени питания относно съдбата на „Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР” във Варна и появилите се информации за възможното му закриване и ползване на сградния фонд за настаняване бежанци от Сирия, Областният управител Иван Великов ще пита вътрешния министър Цветлин Йовчев за ситуацията. 
Въпросът, който ще бъде поставен днес ще бъде кратък: "Има ли решение за закриване на полицейската школа във Варна и ако то е факт, какви са аргументите?" 

Великов е категоричен, че такова решение ще предизвика напрежение сред хората от региона и града – главно заради риска от повишаване на престъпността. Допълнително може да се очаква отрицателен ефект върху туризма, който е основен икономически отрасъл в областта. 
"Не виждам логика да бъде закрита работеща структура, изградена неслучайно на стратегическо за страната място. Няма логика също България да плаща санкции на Европейския съюз, тъй като преждевременното закриване на намиращия се в школата сектор "Морска гранично-полицейска подготовка", изграден с европейски пари, ще доведе точно до това", коментира губернаторът.