Варненски бизнесмен мина с кола през крака на полицай

Крими

17-10-2013, 11:06

Снимка:

Google Street View

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Венцислав Дорелов е обект на досъдебно производство, наложиха му 2000 лв. гаранция

51-годишният строителен предприемач Венцислав Дорелов е обект на досъдебно производство заради причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от варненската районна прокуратура. Случката се е разиграла около 12:15 ч. на 16 октомври, в района на Делфинариума. 

Според Обвинението Дорелов умишлено е блъснал с "Мерцедеса" си полицай и е преминал със задната си лява гума през дясното ходило на представителя на реда."По този начин, по хулигански подбуди, му е нанесъл лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание, без разстройство на здравето", уточняват от Районна прокуратура.

За посоченото престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до три години. Дорелов е привлечен като обвиняем и спрямо него е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2000 лв.

Досъдебното производство се води за осъществено престъпление по чл.131, ал.2, т.4, във вр. с чл.130, ал.2 и във вр. с чл.131, ал.1, т.12 от НК.

Случаят напомня на инцидента с друг известен варненски строителен предприемач - Красимир Узунов. Преди 5 години на летище Варна, Узунов прегази с "Лексус"- а си левия крак на жандармерист. В последствие бе оправдан от Окръжния съд.