ОИЦ –Пловдив изнесе открит урок за Европа на ученици в Кричим

Мисия Пловдив

25-10-2013, 17:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Младежите изгледаха тематични филми, свързани с оперативните програми у нас

Областен информационен център – Пловдив изнесе открит урок за Европа под мотото „Първите 7 години на България в Европейския съюз“ на средшколци и преподаватели от СОУ „Петко Рачов Славейков“ в Кричим. Това стана по време на информационен ден в града, организиран и проведен от екипа на Центъра в местното Народно читалище „Пробуда“. Присъстващите се запознаха с дейността на ОИЦ – Пловдив и приоритетите в работата на екипа до края на годината. Беше представен проектът за ученическите и студентски практики, както и други възможности на младите хора през новия програмен период.

Младежите изгледаха тематични  филми, свързани с оперативните програми у нас и акцентите в политиката на сближаване през следващия програмен период 2014 – 2020 година. Беше представена и мрежата от 28-те информационни центъра в страната, както и резултатите от общите й национални инициативи - „Първите 7 години на България в Европейския съюз“, „Научени уроци“ и Конкурс на Министерски съвет за общо лого и слоган на оперативните програми за следващия програмен период.

Преди открития урок, екипът на ОИЦ – Пловдив проведе в града и информационен семинар под мотото „ДА продължим ЗАЕДНО“, в който участваха представители на програмата „Глоб@лни библиотеки“ и читалищата в община Кричим, широката общественост, безработни, образователни институции, неправителствени организации, местната власт, граждани и медии.

След семинара експерти от ОИЦ – Пловдив проведоха на място индивидуални срещи с всички заинтересовани.

Популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, също бяха включени в дискусиите на двете информационни събития.

С този информационен ден Областен информационен център – Пловдив продължава работата си по втората за 2013 година информационна кампания, която се провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област.