От общината напомниха: Платете си местните данъци

Парите

28-10-2013, 14:43

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На 31 октомври изтича срокът за плащане на налозите

Община Варна напомни, че на 31 октомври изтича срокът за плащане на годишните задължения за данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства.

За улеснение при плащане на задълженията е постигнато споразумение с ЦКБ - обслужващата банка на община Варна. Базата данни със задълженията се предоставя и актуализира всеки ден. Така гражданите могат да получават актуална информация за своите задължения и да ги заплащат коректно.

Община Варна предоставя възможност на всички физически и юридически лица да проверят задълженията си онлайн, в официалната интернет страница на общината www.varna.bg.

Чрез въвеждане на ЕГН/ЕИК по БУЛСТАТ, входящ номер и дата на подадената от лицето данъчна декларация, могат да се правят проверки на цялостния данъчен статус на съответното лице - задължения за текущата 2013 година, непогасени задължения за предходни години, последни плащания по дати, справка за декларирани имоти и превозни средства.

Плащането на задълженията в брой може да се извършва на следните каси:
1. Осем каси, разположени на територията на район „Приморски” (бул.”Ген.Колев” №92) и сградата на Изчислителния център (бул.”Сливница”№191), с работно време от 09.00 до 17.30 часа.
2. Една каса на площад „Мусала”, с работно време от 09.00 до 17.00 часа.
За улеснение при плащането тези каси са снабдени с ПОС-терминални устройства и гражданите могат да ползват кредитни и дебитни карти.
3. Седем каси, създадени със съвместните усилия на община Варна и на „Браво инвестмънтс” ООД, разположени както следва:
- район „Владислав Варненчик” - пазар „Кайсиева градина”, до „Еврофутбол” (между бл. 215 и бл. 217);
- район „Владислав Варненчик” - ІІІ микрорайон, до паркинга, разположен северно до вх. 6 на бл.302 (зад автобусната спирка срещу Кауфланд);
- район „Младост” - ул. ”Под игото” и ул.”Капитан Райчо” (до магазина за хранителни стоки);
- район „Одесос” - ул.”Цар Петър” и ул. ”Александър Рачински”, бул.”Ген. Колев” - спирка „Нептун”;
- район „Приморски” - ул. ”Роза” и ул.”Ян Палах”, пазара срещу Палах център;
- район Аспарухово - бул.”Народни будители” №1 (срещу ОУ ”Христо Ботев”, до павилиона за продажба на карти за градския транспорт, зад автобусната спирка);
- Централен кооперативен пазар - павилион №85 на ул. ”Доктор Пискюлиев”.

Работно време – всеки делничен ден от 8,30 до 19,00 часа и събота.