Спортното в "Бозвели", директорката не знае

Спорт

28-10-2013, 16:19

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Гуцанов и Варчев заедно зад идеята

Изненадващо днес се оказа, че Спортното училище „Георги Бенковски” може да бъде преместено в сградата на II СОУ „Неофит Бозвели” в район „Младост”.

Това всъщност е една идея, която е обсъждана от Обществения съвет по спорта и ще бъде заложена за гласуване от комисиите към Общинския съвет. Проектът обаче ще се реализира, единствено ако бъде построена нова спортна база в "Неофит Бозвели", като за това ще се търси държавно финансиране. Едва тогава в сградата на "Георги Бенковски" ще да бъде преместено ОУ "Захари Стоянов”, като по този начин да се реши проблемът с базата с Математическата гимназия.

Председателят на Обществения съвет по спорта Симеон Варчев сподели, че ще подкрепи решението на общинския съвет и на варненската спортна общественост. Тези намерения на Варчев, които бяха подкрепени и от депутата Борислав Гуцанов, който присъстваше на обсъждането днес, бяха посрещнати на нож от родители, треньори и учители на децата в Спортното училище. Те единодушно заявиха, че не желаят СУ "Георги Бенковски" да се мести. Всъщност нямаше присъстващ, който бе за смяна на мястото на спортно училище.

Проектът за преместване на Спортното училище е заложен в програмата за оптимизация на училищната мрежа в града. В него е предвидено построяване на многофункционална спортна зала в "Неофит Бозвели", която да е оборудвана с всички необходими уреди и съоръжения, твърдят инициаторите на днешното обсъждане.  Пред varna.utre.bg началникът на общинското образование Лилия Христова обаче заяви, че се обсъждат много идеи за цялостно преразпределение на училищните сгради във Варна, тъй като някои са прекалено натоварени, а други пустеят. Засега няма одобрен вариант за нито едно училище.
Любопитен момент на срещата беше, когато директорката на СОУ "Неофит Бозвели"  Даниела Игнатова заяви, че не е била осведомена за тези намерения и научила за днешната среща от свои познати. "Изненадана съм, че никой не се е свързал с мен, за да ме уведоми за варианта Спортното училище да се премести в "Неофит Бозвели". Искам някой да ми обясни, какво ще се случи с тези над 600 деца, които в момента учат при нас", обърна се към Гуцанов и Варчев директорката, но така и отговор не получи.