Ремонтираха 6,3 км от крайезерния път

Мисия Варна

01-11-2013, 13:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

По проекта, част от ОП Регионално развитие", са инвестирани 5,3 млн.лв,

Приключи ремонтът на част от крайезерния път в частта кв. Повеляново – Езерово – Варна, съобщиха от АПИ. Проектът е част от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 5,3 млн. лв. Рехабилитираният участък от път минава покрай с. Тополи, Казашко и стига до Езерово.

Връзката с близките населени места и промишлени обекти се осъществява чрез 5 кръстовища - за с. Тополи, за с. Казашко, за „Трансстрой“, „Трансимпекс“ и „Домостроителен комбинат“. С основния ремонт на отсечката се улеснява достъпът на населенито до административни, здравни и образователни услуги, уточниха от АПИ. намаляват се и условията за пътно-транспортни произшествия.

По проекта е рехабилитиран и мост с дължина 14 м, който е в близост до с. Езерово. По целия участък е положена нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, с което се повишава безопасността на движение, създава се и комфорт на при пътуване.

Изпълнител на строително-монтажните работи е “Пътища и мостове“ ЕООД гр. Варна. Стойността на договора е 5 381 256,99 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ АД. Техният договор е за 29 864,40 лв. с ДДС.Рехабилитацията на пътния участък в област Варна е по схема  „Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища“.