Транспортният министър на секретна изложба в Архива

Варна Лайф

02-11-2013, 12:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фотосите от изложбата са поместени и в специално издание

"Секретна" фодокументална изложба, посветена на Морска администрация откри снощи във Варна министърът на транспорта Данаил Папазов. 

Вместо на пускането на вода на два нови катера за Морска администрация, по повод 130 години от създаването на ведомството, както бе първоначално анонсирано, министърът се появи на изложбата, подредена в Държавния архив. "Морската администрация на България повече от 130 години не е прекъсвала своята дейност и има достоен принос за развитието на морското и на речното стопанство на страната", коментира той. 

Изложбата, по повод годишнината е подготвяна от много време, а откриването й не бе публично оповестено. Фотосите от изложбата са поместени и в специално издание разработено от двамата автори в две самостоятелни части. Първата е "130 години Морска администрация на България: Страници от летописа (1878 – 1944 г.) с автор Атанас Панайотов, а втората „Морска администрация на България в новото време” с автор Александър Тодоров. В изданието са представени интересни факти и документи, събития и личности.