Черно море удари ЦСКА във Варна

Спорт

03-11-2013, 19:29

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците се наложиха с 2:1 срещу армейците

Черно море срази с 2:1 ЦСКА в един от най-интересните мачове от 16-ия кръг на А група. С успеха „моряците” се завърнаха на 6-ото място в класирането и зарадваха своята публика, която дойде на „Тича”, за да ги подкрепи.

Двубоят определено ще предизвика много коментари от щаба на столичани, които имаха сериозни претенции към рефера Станислав Тодоров. В самия край дори наставникът на ЦСКА Стойо Младенов бе изгонен на трибуните, след като скочи да се кара за един несправедливо неотсъден фаул срещу Сидибе. По-късно същата съдба имаше и помощник-треньорът на „червените” Анатоли Нанков, който също бе изгонен.

Иначе всичко започна добре за гостите, които поведоха в 22-ата минута. След центриране отдясно, настъпи разбъркване и паника в пеналта на домакините. Защитник успя все пак да избие топката, но право в краката на Емил Гъргоров, който с много точен удар в горния ъгъл матира Емил Михайлов. Това обаче бе всичко най-добро, до което успя да стигне ЦСКА.
Варненци пък успяха да изравнят само десетина минути по-късно. Тодоров даде фаул около дъгата за влизане на Менди срещу Илиев. Райков изпълни хитро, като пусна топката по земя, тя мина под стената и влетя покрай изненадания Черни за 1:1. Секунди по-късно Черно море направи пълен обрат. Райков влезе в пеналта, там финтира Янчев, който закачи крака му в опита си да избие топката. Контактът бе малък, но достатъчен за крилото на домакините да падне. Съдията, който бе на 4-5 метра от ситуацията веднага посочи бялата точка, Бакари изпълни точно дузпата за 2:1.

След почивката интересните моменти бяха далеч по-малко. В началото на втората част Гъргоров се пребори за една безнадеждна топка край аута, след като вратарят Михайлов бе излязъл. Бадема върна към Марсиньо, но последният не успя да нанесе удар.
В 56-ата минута дойде и най-спорното положение в мача. При едно центриране от фаул, Вальо илиев върна с глава към Попов, който прати топката във вратата на Черно море. Страничният съдия обаче вдигна флага за засада и попадението не бе признато, което предизвика бурния гняв на гостите. До края на двубоя обаче гостите не успяха да сътворят почти нищо пред Михайлов, освен няколко разбърквания в пеналта.

Нервите обаче продължиха, а в края Младенов не издържа и скочи срещу решението на Тодоров да не даде чиста фаул срещу Сидибе. Заради реакциите си, Стойчо бе изгонен на трибуните, последва го и помощникът му Анатоли Нанков.