250 педиатри идват във Варна за юбилейна научна конференция

Мисия Варна

04-11-2013, 12:21

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Клиниката по педиатрия и медицинска генетика при МУ навършва 50 г.

Катедрата по педиатрия и медицинска генетика при Медицински университет – Варна, отбелязва своя 50-годишен юбилей със серия от събития, които ще се състоят между 6 и 9 ноември, съобщиха от болницата

Дни на отворените врати ще се проведат на 6, 7 и 8 ноември от 10:00 до 13:00 ч. в специализираните клиники по детски болести на Университетската болница „Св. Марина“ във Варнал Родители, ученици, граждани и гости на Варна ще имат възможността да се запознаят със съвременните достижения на педиатричната практика и наука, както и да разговорят с педиатри и генетици по интересуващи ги здравни теми. Отворени за посещение ще бъдат Многопрофилната специализирана детска клиника, Специализираната детска клиника по клинична хематология и онкология и Лабораторията по медицинска и молекулярна генетика. В рамките на Дните на отворени врати ще се прожектира филм за Катедрата, клиниките и лабораторията (6, 7 и 8 ноември, 11:30 ч.).

На 8 и 9 ноември в хотел Адмирал, Златни пясъци ще се проведе тържествено събрание и Юбилейна научна конференция с участието на над 250 педиатри от цялата страна.