Атакуват Асоциацията на българите по света

Животът

05-11-2013, 11:39

Снимка:

в-к Труд

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кирил Йорданов - лице на българите по света

Национално обединение "Българи в чужбина" пишат писмо на бившия кмет на Варна Кирил Йорданов

Легитимността на Вашата „Асоциация на българите по света” не представлява обект на нашето внимание, следователно ние не припознаваме никое от Вашите действия и решения. Това пишат от национално обединение "Българи в чужбина" в писмо до Кирил Йорданов (председател на асоциацията), Григор Велев- почетeн председател и върховния управителен съвет на „Асоциацията на българите по света”. Под документа не са посочени имената на хора, които са го подкрепили. Страницата на „Българи в Чужбина” във „Фейсбук” е регистрирана на 4 ноември, като липсва информация за организацията. Единствените публикации на стената са свързания с отвореното писмо до Кирил Йорданов, пише Дарик Варна.
Ето и пълния текст на писмото:
Уважаеми г-н Йорданов,
Повод за писмото НИ е изтеклата в медиите информация за избирането Ви за „действащ” председател на „Асоциацията на Българите по света”. Ние, долуподписаните от инициативния комитет и в качеството си на представители на Национално Обединение „БЪЛГАРИ в ЧУЖБИНА” (със седалище извън границите на Република България), както и от името на нашите членове, сме натоварени да Ви уведомим, че легитимността на Вашата „Асоциация на българите по света” не представлява обект на нашето внимание, следователно ние НЕ ПРИПОЗНАВАМЕ никое от Вашите действия и решения. Официалното НИ становище е, че действията Ви (респ. на Вашата асоциация) не са съгласувани с желанията и исканията на мнозинството наши сънародници зад граница, поради което се разграничаваме КАТЕГОРИЧНО И НЕДВУСМИСЛЕНО от информацията, която разпространявате из медийното пространство в България, че Вие и поверената Ви асоциация НИ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ за каквото и да било пред когото и да било! (Тълкуванието на името, подбрано от Вас се подразбира от само себе си, което в този си вид е подвеждащо).
За да не се правят грешни аналогии и с оглед на предположението, че може би наистина извършвате някаква обществено полезна дейност сред общностите ни в съседни на България държави, Ви препоръчваме да промените името на асоциацията си, в синхрон с Вашето лого и съответстващо на периметъра на действие на същата (например „Асоциация на Българите в Западните Покрайнини”).
Във връзка с горното най- горещо Ви съветваме да ни потърсите за контакт, в противен случай ще предизвикаме обществен дебат по темата.
С оглед предотвратяване разпространението на невярна или подвеждаща информация, заблуждаваща обществеността в България и извън нея считаме, че позицията ни ще бъде взета под внимание, съпроводено и с реални стъпки от Ваша страна за информиране на съответните правителствени организации и националните медии за изчистване на недоразумението.
Приемете и нашите поздравления за почетната длъжност, която заемате!
Благодарим ви за съдействието и отделеното време!
Сърдечни поздрави ИК на НО „Българи в Чужбина”