Варна ще е домакин на Световна купа по скокове на батут

Спорт

08-11-2013, 12:15

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Очаровани са от града, от организацията и от гостоприемството на Варна, разкри президентът на федерацията ни Стоян Димитров

Варна ще е домакин на Световната купа по скокове на батут през следващата година. Това стана ясно, след като ръководството на Българската федерация е постигнала договорка с шефовете на световната централа.

"Очаровани са от града, от организацията и от гостоприемството на Варна. Затова планираме догодина да проведем в Двореца на културата и спорта Световната купа", разкри президентът на федерацията ни по батут Стоян Димитров.

В момента в София тече Световно първенство за мъже и жени, а другата седмица е шампионатът за юноши и девойки. Сега участниците са 1000, а следващата седмица ще бъдат около 1200 от цял свят.

Вчера в столицата ни пристига шефът на световната гимнастика Бруно Гранди. През 2009 г. ЮАР и Испания бяха конкуренти на България за домакинство на Световното първенство, но страната ни се пребори и шампионатът е факт.

"Основната ни цел е участие на Олимпийските игри. През следващата година ще участваме на Европейско първенство в Португалия и се надяваме на добро представяне там. Очаквам през следващата година при мъжете да влязат 5 състезатели от юношите", добави Димитров.