Обърнат камион затвори магистралата

Крими

10-11-2013, 18:28

Снимка:

Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Това е четвъртата тежка катастрофа за последните 24 часа

Товарен автомобил се обърнал на автомагистра „Хемус” малко преди разклона за Девня, съобщава Днес+. Инцидентът е станал днес около 14 часа в платното в посока Варна, уточняват от КАТ. Причина за катастрофата е спукана гума на ТИР-а, превозващ зърно. Движението не е отбито веднага, тъй като товарният автомобил се преобърнал в крайпътната нива и не възпрепятствал преминаващите автомобили. Пострадали няма.

По-късно магистралата беше затворена, тъй като на място е пристигнал кран, който ще издърпа камиона. Движението времененно е пренасочено през с. Неофит Рилски.

Тежка катастрофа стана тази сутрин на бул. "Сливница", в посока западните квартали на града, на кръстовищетo след Дома на слепите. Сблъсъкът е между "Мерцедес" със софийска регистрация и добрички микробус на фирма "Добруджански хляб", съобщи пък Petel.bg.

Инцидентът е станал на разсъмване, около 6:30. Пометена е цялата светофарна уредба. За щастие, въпреки тежкия инцидент, при който микробусът се е обърнал на една страна и целият е огънат, пострадали няма.

Фатално се оказа кръстовището до затвора - в рамките само на 12 часа станаха две пътно-транспортни произшествия, с огромни материални щети, но за щастие, без жертви и пострадали. В събота късно вечерта неизвестен шофьор отнесъл с колата си знак „Стоп" за движещите се по бул. „Христо Смирненски", както и единия светофар. Водачът успял да избяга от местопроизшествието.

Заради изкъртената светлинна уредба обаче, угаснали всички светофари на това кръстовище. Аварийни екипи не могли да отстранят повредата още същата вечер, тъй като шофьорът отнесъл основната част от цялата светофарна система на това кръстовище, която захранва останалите светлинни уредби с ток, обясни тази сутрин Тодор Авджиев, управител на общинското предприятие АСРУД, което поддържа светофарите.

При друга катастрофа тази сутрин БМВ се заби в уличен стълб на входа на кв. "Аспарухово", съобщава Дарик радио. Инцидентът е станал малко преди 9 часа. Колата навлязла с висока скорост от спирка "Джанавара", шофьорът загубил управление и се забил в стълба, на няколко метра от спирка "Калин".

Наложило се пожарникари да режат колата, за да извадят младеж на видима възраст около 25 години. Пострадалият е откаран в болница, с черепно-мозъчна травма и разкъсно-контузна рана. Към момента състоянието му е стабилно.