Чавдар Трифонов: Варна е сив провинциален град

Новините

12-11-2013, 01:44

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Инициативният комитет на доскорошния кандидат за кмет прерастна в сдружение

47 учредители основаха днес новото сдружение "Възход за Варна". Името е заимствано от предизборния лозунг на Чавдар Трифонов. В основата на НПО-то пък са членовете на инициативния комитет, издигнал бизнесмена за кандидат за кмет на изборите през юни. Сред другите учредители има известни лица от февруарските протести, активисти на отцепилата се от НДСВ партия БНД, героят на социалистическия труд - строителят Игнат Раденков, голям брой представители на лекарската гилдия. Един от тях – проф. Радослав Радев, декан в МУ, влезе в управителния съвет на сдружението, негов член ще бъде и Мирослав Михов, познат като бивш шеф на общинската фирма „Паркинги и гаражи“. Председател е Чавдар Трифонов.

Ново начало, повече морал и прозрачност в местното управление, визия за развитието на града са амбициозните цели на "Възход за Варна". „През последните години много политици се упражниха върху Варна, за да я докатор до сегашното й състояние на сив провинциален град“, заяви Трифонов. "Крайно време е да кажем "Стига! Стига посредственост, стига безотговорност, стига схеми и корупция!", призивова той учредителите. Като успешна формула за успех Трифонов посочи „проекта“, издигнал го за кмет, който доказал, доброто взаимодействие между гражданското общество, демократични партии и бизнеса. Той добави, че и занапред посоката е тази, а в допълнение: „визии и конкретни предложения за развитието на града, но и да се посочват грешките и порочните практики, които местната власт допуска“.

Трифонов обяви за закрилник на "Възход за Варна" Свети Мина -  покровител на семейството, на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Новият лидер получи подарък (реплика на златен бик от Варненското съкровище) от най-младия учредител – връстник на демократичните промени в България.