Пускат топлото от 15 ноември

Животът

13-11-2013, 11:15

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Цената на топлинната енергия, доставяна от “Далкия Варна” ЕАД е 87.16 лв./МВтч с включен ДДС

От 15 ноември започва включването на абонатните станции за отопление, съобщиха от „Далкия Варна” ЕАД. Включването е свързано с изпълнените метеорологични условия.

За правилното и оптимално функциониране на системите е необходимо да се изпълнят няколко стандартни процедури, като например  предварителното отваряне на вентилите на радиаторите на максимална степен, уточняват от дружеството. Това ще улесни процеса на обезвъздушаване на инсталацията и отоплителните тела и няма да се наложат допълнителни манипулации след пускане на отоплението. Важно е също отговорниците на абонатните станции и/или домоуправителите да осигурят предварителното запълване на вътрешната отоплителна инсталация в сградите. Необходимо е да се проверят уредите за дялово разпределение. Ако клиентите имат съмнения, че те не функционират правилно (дисплеят им е „угаснал”), следва незабавно да бъде потърсено съдействие от фирмата за топлинно счетоводство.     

В случаите, в които вътрешната инсталация за отопление не е подготвена по гореописания начин, от “Далкия Варна” ЕАД призовават своите клиенти да поставят бележка на вратата на абонатната станция или да се свържат с Компанията на безплатен телефонен номер 0800 144 48. Отново на този телефон абонатите могат да получат допълнителна информация или да потърсят съдействие от специалистите на “Далкия Варна” ЕАД.

За настоящия отоплителен сезон утвърдената от ДКЕВР цена на топлинната енергия доставяна от “Далкия Варна” ЕАД е 87.16 лв./МВтч с включен ДДС. Спрямо началото на предходния отоплителен сезона цената е намалена с 12,48% или с 12.43 лева с включен ДДС.