16-годишен отива в затвора, откраднал телефон от четвъртокласник

Крими

13-11-2013, 15:38

Снимка:

www.gdin.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Престъплението е извършено само 7 дни след влизане в сила на предходна присъда също за грабеж

16-годишен младеж е осъден от Районен съд за извършен грабеж над четвъртокласник. Непълнолетният ще търпи наказанието си в затвора в Бойчиновци. 

На 8 юни Д.Х. се разхождал със свой познат и край един от входовете на блок в централната част на Варна забелязал 10-годишен ученик с телефон в ръката. Заговорил момчето и поискал да му покаже къде се намира входа на съседен блок. Преминавайки през междублоковата градинка, в която нямало хора, подсъдимият заплашил четвъртокласника с бой и го принудил да му даде телефона си. Апаратът, на стойност 198 лева, продал за 25 лева. След това откраднатият телефон бил препродаван още 3 пъти.
Д.Х. има има предходна условна присъда, също за извършен грабеж. Той се води и на отчет в Детска педагогическа стая за криминални прояви и множество бягства от специализирани институции за настаняване на непълнолетни.
След постигнато в съдебна зала споразумение, на 16-годишният бе наложено наказание от 9 месеца затвор при първоначален строг режим. Тъй като престъплението се явява извършено само 7 дни след влизане в сила на предходната присъда, съдът приведе в изпълнение и наложеното му с нея наказание от 4 месеца лишаване от свобода.