Новите автобуси идват в четвъртък

Мисия Варна

16-11-2013, 14:46

Снимка:

© ГЕРБ Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новите автобуси пристигат през ноември (+)

За рейсовете и хората*

Започваме да ги ползваме около Коледа

Първите нови автобуси от Полша ще пристигнат във Варна на 21 ноември, съобщи шефът на транспортната комсия в общината Жельо Алексиев. Возилата са 10, от които 5 съчленени и 5 соло на дизел. Според договора всичките 70 нови автобуса трябва да бъдат във Варна до 3 декември, припомня той пред в."Черно море".

"Когато пристигнат автобусите, ще бъдат регистрирани в КАТ. Предполагам, че това може да стане и за 2 дни по ускорена процедура. Пътниците ще могат да се возят на новите автобуси веднага след като пристигнат и 70-те. Тогава предстои и вписването им в транспортната схема. Така че очаквам за Коледа варненци вече да се радват на новата придобивка", уточни още Алексиев.

Новите автобуси Варна купува с европари по проекта за Интегриран градски транспорт. Покупката им е само част от проекта, който включва още който е на обща стойност 115 милиона. Варна ще получи близо 47 млн. евро (93 млн. лева) безвъзмездно по оперативната програма за регионално развитие. 11 983 968.45 евро е съфинансирането от община Варна.