18 медици положиха Хипократова клетва във Варна (СНИМКИ)

Мисия Варна

16-11-2013, 17:53

Снимка:

МУ- Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички абсолвенти от Випуск 2013 вече имат подсигурена работа

Помощник-фармацевти, рехабилитатори, медицински лаборанти, инспектори по обществено здравеопазване, рентгенови лаборанти и зъботехници получиха своите дипломи на тържествена церемония днес в Държавната опера във Варна. Първенец на випуска е Надя Маринашева с успех 5,97 - специалност "Рехабилитатор".

Осемдесетте специалисти, възпитаници на Медицинския колеж към Медицински университет – Варна, получиха и много предметни и парични награди и отличия от ръководството на Университета и Колежа, както и от редици фирми в сферата на фармацията и медицинските услуги.

"Който побеждава другите е силен, но победилият себе си е могъщ". С тази древна китайска мъдрост ректорът на университета, проф. д-р Красимир Иванов, призова младите хора да търсят и да открият себе си, да надскочат себе си и своите възможности, да не спират да учат и да се стремят към съвършенство.

Абсолвентите от Випуск 2013 положиха традиционната за завършващите Медицински колеж – Варна клетва. Музикален поздрав към тях, техните родители и гостите на събитието, отправи вокален ансамбъл "Звездни струни" към Общински детски комплекс – Варна. След тържественото изпращане на Академичното ръководство на университета настъпи моментът, в който всички хвърлиха шапките си във въздуха под звуците на емблематичното We are the champions на Queen.

"Всички наши абсолвенти от Випуск 2013 вече имат подсигурена работа", споделиха от ръководството на Медицинския колеж. "Това е съвсем обяснимо предвид факта, че в Медицинския колеж се предлагат едни от най-търсените специалности в Медицинския университет", допълниха от учебното заведение.

През 2012 година бяха приети първите кандидати за новата за страната специалност Медицински козметик. Тази година, следвайки новаторския си дух, Медицинският колеж откри още една нова специалност - Медицински оптик. За 70-годишната си история колежът е дал образование и силен старт на 17 182 висококвалифицирани здравни специалисти.